Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2017 09:02 - Предисторията на дон Хелипе
Автор: razkazitenagrobarq Категория: Изкуство   
Прочетен: 538 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Всички знаем какво се случи в поредицата "Разкази за една компания" и докато чакаме новите приключения на нашите герои, нека проследим събитията, които доведоха до този момент.

 Две години по- рано

 
Часът бе около 3 през нощта, а дон Хелипе лежеше сам в леглото си във Ванишора и размишляваше над събитията през последните месеци. Беше оставил управлението на империята си в ръцете на довереният си приятел и партньор - Злодеят от Ляо Лин и се беше преместил при приятелката си Слугония Танкова във Ванишора.
  
Слугони обаче се промени радикално за последните няколко месеца. Започна все повече да прилича на своята най-добра приятелка - Тъпослава Нихайлова
(Награди ). Стана студена, лъжлива и придоби всички други лоши качества на своя идол. Хелипе не можеше да понася Награди и нейното инфантилно, курвенско поведение. Сваляше се с всеки и смяташе, че няма абсолютно нищо лошо в това, въпреки, че имаше приятел с когото бяха заедно от години. Хелипе беше хванал Слугони да прави същото и постоянно да пише с двама мъже, които я свалеха, а тя се правеше, че е необвързана. Когато я беше попитал защо го прави, тя първо излъга, че не е така, но после си призна и каза, че нямало нищо лошо. Хелипе, заедно със Злодеят от Ляо Лин изпозлваха ресурсите си за да ги намерят и да се разберат с тях както само те си знаят. От тогава беше изминал месец в привидно спокойствие..привидно. 
  Сега Слугони беше отишла някъде с Награди и Гепи и Хелипе използва вечерта за да осмисли събитията. По едно време се чу отключване на вратата и Слугони влезе във видимо еуфорично състояние. Когато я приближи, Хелипе забеляза, че тя мирише на алкохол..много алкохол, но отричаше за това. На него не му се спореше за поредна вечер и я остави да си легне. Тя обаче се държеше странно, прибираше се късно от работа, ходеше там дори в почивни дни, а Награди отричаше да знае нещо. Един ден, Хелипе реши да вземе нещата в свои ръце и изпрати няколко НЕО-вци да я проследят. Те му докладваха, че тя се вижда с друг. Хелипе беше бесен, и я конфронтира още същата вечер, но не успя да изкопчи истината от нея. Това обаче преля чашата и той вече не се чувстваше по същия начин. Събра си багажа и се изнесе, а Слугони се правеше, че всичко е наред и замина на почивка с Награди и Гепи.
 Хелипе се върна за малко във Ванишора няколко дни, преди те да си пристигнат от пътуването, за да я изчака, да си вземе останалите неща и да си кажат последно сбогом. Така Хелипе се закле повече да не вярва на жена и се върна към старата си дейност, като пое отново управлението на империята си от неговият партньор - Злодеят.
  Той продължи да упражнява своята странична дейност, която беше за пред данъчните и съвсем случайно един ден, Хелипе срещна там една жена. Жена, която имаше същите интереси, като него, същото чувство за хумор и той беше пленен от нея. Хелипе обаче реши да подходи внимателно и не искаше да и казва много за себе си. Принцесина (това беше нейното име) също беше запленена от него и постепенно отношенията им се развиха от приятелски до любовни и те започнаха връзка. Минаха месеци и Хелипе разбра, че е влюбен в нея. Разбра, че усеща връзка с тази жена, каквато не бе усещал никога преди и че може да и сподели всичко. Той и каза кой е и с какво се занимава и за негово учудване, тя не се уплаши, а дори напротив, беше заинтригувана. 
  Хелипе я заведе в имението си и и предложи да се преместят заедно там - тя прие, а с това получи и титлата доня Принцесина. През следващите месеци, Хелипе я обучи да борави с най-различни оръжия, като любим и стана .снайперът. Специализира се в стреблата с него и стана почти толкова добра, колкото самият дон.
 Един ден Хелипе реши да изненада Злодеят и да го посети в офиса му в Ляо Лин. Точно се приготвяше да потегли със спортната си кола, когато видя доня Принцесина с 2 бухалки в ръце. Слезе от колата, погледна бухалки, после нея и повдигна вежда. Тя се засмя и каза: "За теб и приятелят ти са. Сигурна съм, че ще им намерите приложение" и му смигна. Дон Хелипе се усмихна, взе бухалките, целуна я страстно, метна ги в багажника и потегли към Ляо Лин.
 Почти беше пристигнал, когато в далечината пред централата на Злодей холдинг забеляза голяма група хора, които се бият. Това бяха Мопето и Спешо, заобиколени от 20тина типа, които Хелипе не познаваше. Хелипе се усмихна, помисли си "Никога не е скука при теб Злодъро мен" и даде мръсна газ, за да се включи в екшъна... 

 




Гласувай:
5



1. zaw12929 - ПАК "не е скука при теб" ...
22.06.2017 14:34
ПАК "не е скука при теб" ПОЗДРАВИ ЗА ТАЛАНТА УСПЕШНИ ДНИ!
цитирай
2. razkazitenagrobarq - zaw12929
22.06.2017 14:47
Благодаря, но специално този разказ е написан от човекът криещ се зад "Дон Хелипе". Другите разкази са мое творчество :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: razkazitenagrobarq
Категория: Изкуство
Прочетен: 62577
Постинги: 56
Коментари: 10
Гласове: 1769
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930